روزنوشته ها

اگر پست‌های قبلی این بلاگ را خوانده باشید، احتمالاً به علاقه‌ی من به ایده پردازی پی برده‌اید. ایده‌ دادن، خلاقیت و حل مسئله در ذهن من در یک راستا قرار دارند. البته شاید بگویید: "خب، معلومه!"، اما از این جهت این را می گویم که این روزها با کمال تعجب متوجه شدم خیلی ها خلاقیت را تنها در معماری و هنر می بینند. بر خلاف ذهنیتی که من از خلاقیت دارم. در مدل ذهنی من، خلاقیت و ایده پردازی باید در جهت حل مسئله و چالش بکار گرفته شوند. حال این مسئله می تواند ارتباط با یک بیمار توسط پزشک باشد یا باز کردن یک قوطی کنسرو وقتی که دربازکن دم دست نیست.

خاطرم نیست دقیقاً علاقه‌ام به حل مسئله از چه زمان به وجود آمد. فکر می کنم این علاقه بی‌ربط به علاقه‌ام به ریاضی نباشد. آخرین سال مقطع دبستان را می‌گذراندم که متوجه زیبایی حل مسائل ریاضی شدم. توفیقی که کمتر فردی -حداقل در اطراف من-، نصیبش می‌شد. (با این سیستم آموزشی و تدریس معلمانی که خود نیزعلاقه‌ای به ریاضی ندارند، واقعاً توفیق می‌خواهد.) اغلب اطرافیان من اگر از ریاضی بیزار نبودند، حداقل علاقه ی خاصی هم به آن نشان نمی‌دادند. البته به نظرم حق هم داشتند. باید اعتراف کنم، خود من تا کلاس پنجم دبستان جز این دسته کثیر بودم. اما از آن مقطع به بعد داستان برایم فرق کرد. بنا به دلایلی که در حوصله ی این مطلب نمی گنجد، شروع به حل مسائل کردم. مسائلی فراتر از سطح کتاب درسی. کم کم، درهر بار حل کردن یک مسئله لذت بسیاری می بردم. از راه های خلاقانه‌ای که منجر به حل یک مسئله می شد کیف می‌کردم. احساس می کردم این حل کردن مسائل، سایر ابعاد زندگی‌ام را هم تحت شعاع قرار می دهد. موجب می‌شود بهتر فکر کنم. به هر حال، هر چه بود فکر می کنم نتیجه ی فکر کردن ولذت بردن آن سال‌ها، علاقه‎ی امروز من است به حل مسئله و ارائه ایده و راه حلی خلاقانه برای مسائل.

درس خلاقیت در تصمیم گیری متمم و دیدن ترجمه کتاب "خودباوری در خلاقیت" از طرف انتشاراتِ باحالِ آریانا قلم، این فرصت را داد تا بیشتر در خصوص خلاقیت بخوانم و فکر کنم. قصد دارم به زودی گزارشی  از این کتاب را در این خانه بنویسم اما تا قبل از ارائه آن گزارش، شما را به مشاهده  ویدیویی زیبا از دیوید کلی، یکی از دو نویسنده این کتاب، دعوت می کنم.

پی نوشت: این روزها به شکل ایام مدرسه به حل مسائل ریاضی فکر نمی کنم اما برای اینکه قدرت حل مسئله را در وجودم بیشتر تقویت کنم و از طرفی، کمکی درمهارت‌های شغلی‌ام  باشد به شکلی دیگر آن را دنبال می‌کنم و آن حل مسائل سایت پراجکت اویلر است به کمک برنامه نویسی. اگر به برنامه نویسی علاقه دارید، فارغ از زبانی که بلدید می توانید به حل مسائل آن بپردازید و لذت ببرید.

نظرات  (۱)

۱۸ بهمن ۹۵ ، ۰۰:۲۷ محمدرضا زمانی
علی جان.
این کتاب که در متن معرفی کردی (خودباوری در خلاقیت) رو پارسال به پیشنهاد غرفه دار آریانا قلم تو نمایشگاه خریدم ولی متاسفانه هنوز فرصت نشده بخونمش. اینطور که تو تعریف کردی فکر کنم کتاب خوبی باید باشه.
راستی  چه خوب که وبلاگت رو بروز کردی :)
پاسخ:
آره حتماً ... بذار تو پست بعدی جواب بدم.
لطف داری محمدرضا، یه مدت نسبتا طولانی ننوشتم. داشت کم کم نوشتن برایم سخت میشد:( کلاً انگار عادت های خوب به سختی به دست میان و به راحتی از دست میرن. تا قبل از اونکه نتونم کاری کنم دوباره شروع کردم.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی